Kérdése van?
Üzenet elküldve. Bezár

Blog

4 ok, amiért érdemes kipróbálni

Előveszitek a laptopot, a tabletet vagy a telefont, és már el is kezdődött az első “órátok”. Nem kell utazni, nem kell tanévkezdéshez igazodni, nem kell szabadnapokat kivenni az előadások miatt – többek között ilyen előnyei vannak az online tanulásnak.

Idő, idő, idő

Az online tanulás legnagyobb előnye? Bármikor (és bárhol) tanulhattok – hajnalban, este, a villamoson vagy a buszon utazva, ebéd közben, lyukasórában. A munka vagy család mellett nehéz időt szakítani egy újabb tudás megszerzésére, különösen, ha az 2-3 teljes napos képzés. Egyszerűbb beiratkozni egy online tanfolyamra, hiszen így ti határozzátok meg, mikor kezdődnek az “óráitok”, és az utazásra sem kell időt és pénzt szánnotok. A tudásanyag nagy része elméleti tudás, aminek átadására tökéletes eszköz az online felület. Az anyagok többször meghallgathatóak, letölthetőek, visszanézhetőek és ez lehetőséget ad az anyag megértésére, megtanulására.

Pénz, pénz, pénz

Az online tanulással sok pénzt spórolhattok – még akkor is, ha fizetős online kurzusra iratkoztok be, azok ugyanis jóval olcsóbbak, mint a hagyományos tanfolyamok. Nem véletlenül: míg a hagyományos képzések tandíjába be kell építeni a tantermek/tornatermek bérleti díját, az órákat újra és újra megtartó tanárok óradíját, addig egy online tanfolyam elindítása jóval kevesebb kiadással jár, így a hallgatóknak sem kell annyit fizetniük az oktatásért, mint ha a hagyományos megoldást választanák. Persze nemcsak a tandíjon spórolhattok, ha online tanultok – az utazásra sem kell költenetek.

Kényelmes

Mi tagadás, ez is szempont. Ki sem kell tenni a lábatokat otthonról, csak elővenni a laptopot, a tabletet vagy a telefont – akár a kedvenc fotelben ülve is tanulhattok. Ha valamelyik tananyagrésszel problémátok van, akárhányszor visszanézhetitek az adott anyagot, lehetőség van arra is, hogy kérdezzetek az oktatótól vagy kapcsolatba lépjetek a többi tanulóval.

A képzés kezdése?

Előfordult már veletek olyan, hogy megtetszett egy tanfolyam, de mire rászántátok magatokat, hogy beiratkozzatok, már rég megkezdődött a kurzus? Ha online kezdtek tanulni, nincs olyan, hogy képzés kezdés. Akkor csatlakoztok a kurzusokhoz, amikor szeretnétek, így nem kell jelentkezési határidőkhöz igazodnotok.

Nem tud másolni!
Ez az oldal süti-ket használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal süti-k segítségét vegye igénybe.