Kérdése van?
Üzenet elküldve. Bezár

Blog

Versenysport? Sport? Szabadidősport?

A legtöbb szülő szeretné, ha gyermeke sportolna, hisz ismerjük a sport pozitív hatásait a gyerekek fejlődésére. Mind mentálisan, mind fizikailag és szociálisan is jó hatással van a sport minden korcsoportra. Ezért a szülők keresik a jó, a legjobb lehetőségeket sportolásra.

Versenysport vs. szabadidősport

A versenysport ma már olyan követelményeket állít a gyerekek és a családok elé, amit már nem biztos, hogy szívesen teljesítenek. A legtöbb szülő nem szeretne élsportolót nevelni a gyermekéből, de szeretné ha sportolnának. Manapság az átmenet az élsport és a szabadidő sport között szinte nem létezik. Vagy heti 5 edzés, minden hétvégén meccs vagy a lemegyünk a parkba és rúgjuk vagy dobjuk a labdát, ha van kivel.

Legyél Te az edző

Furcsán hangzik és elsőre hihetetlen? Igen, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy abba bele kell születni.

Nem sokszor hozok pozitív példát az Egyesült Államokból, de ezt a példát szívesen osztom meg. Sokan ismerhetik, hisz nagyon sok filmben láthattuk ahogy egy-egy szülő saját gyerekének és annak barátainak tart baseball vagy foci edzést az utca végén lévő pályán. A softball gyerek bajnokság a bölcsője aztán a profi baseball ligának, ahova persze csak nagyon-nagyon kevesen jutnak el, de szinte minden gyerek átélte a baráti hangulatú gyerek edzéseket. Itt a teljesítmény mellett a közösség építés is fő cél.  Nos, hozz létre egy ilyen közösséget Te a tchoukball által.

Amikor minden belefér…

A gyerekek és főleg a tinédzserek szívesen találkoznak a barátaikkal, sportolnak, ha lehet hétvégén buliznak és persze ott a kötelező tanulás. Nem szívesen adnak föl egyet sem a felsoroltakból. Ez vezethet oda, hogy a 14-15 éves kor, amikor a legtöbben abbahagyják a sportolást, mert úgy érzik: “nincs idejük másra.”

Pedig szeretik a sportot csak nem abban a mennyiségben. Szeretik a közösséget, szeretik a játékot, szeretik a kihívást, szeretik a mmegmérettetést és a nemzetközi túrákat, ahol ismerkedhetnek és barátságok, szerelmek alakulhatnak ki.

Ha van a sporthoz affinitásod, akkor legyel Te, aki megteremted a környezetedben ezt a fajta sportolási lehetőséget a tchoukball-on keresztül.

Tchoukball?

Igen. Maga a játék is egy hybrid játék, de mi abban hiszünk, hogy a rendszere, a versenyrendszere is legyen hybrid. Ezért a bajnokság fesztivál rendszerben zajlik, ami azt jelenti, hogy 4-6 hetente van egy-egy fesztivál, ahol a résztvevő csapatok összemérik erejüket. Ez lehetővé teszi a folyamatos motivációt, a fejlődés mérését, de lehetőséget hagy a hétvégi családi programoknak is, ami mindenkit boldogabbá tesz.

A nemzetközi túráink fantasztikus hangulatban zajlanak és mindenki büszkén viseli a címeres mezt. Teremts egy lehetőséget környezetedben gyerekeidnek, barátaidnak, hogy tagjai lehessenek a nemzeti csapatoknak képviselve Magyarországot.

Legyél Te is a tchoukball család és a nemzetközi tchoukball család tagja!

Várunk mindenkit sok szeretettel a képzéseinken!

Nem tud másolni!
Ez az oldal süti-ket használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal süti-k segítségét vegye igénybe.